Veel gestelde vragen

Waarom Voelt Paleo Minerals magnesium spray ‘olie’achtig aan?

Het is een wijdverbreid misverstand dat magnesium ‘ olie’ ook echt een olie zou zijn.  De basis is magnesiumchloride wat sterk hygroscopisch is en dus water aantrekt. Het is zo verzadigd met watermoleculen dat het olie-achtig aanvoelt  terwijl er geen enkele vetverbinding in zit. Door de olie-achtige structuur leent het zich juist wel bijzonder goed voor opname via de huid.

Waarom werkt magnesiumaanvulling via de huid eigenlijk?

 De huid is het grootste orgaan van de mens en biedt een ongelooflijk potentieel voor herstellen van de mineralenbalans van het lichaam. Via de huid kunnen allerlei stoffen worden opgenomen in de circulatie van het lichaam. De magnesiumionen worden in de cellen opgenomen en kunnen zo bijdragen aan de positieve effecten van magnesium voor het hele lichaam op een goedkope, veilige en gemakkelijke manier.

Waar komen de Paleo Minerals magnesiumzout Producten vandaan?

De bron voor de Paleo Minerals magnesiumzout producten is te vinden op een diepte van 1600 meter onder het Europese aardoppervlak waar 250 miljoen jaar geleden de temperatuurverschillen tussen dag en nacht op aarde zorgden voor een continue verdamping uit uitkristallisatie van het magnesiumzout uit zeeën die nu onder het aardoppervlak liggen. De kwaliteit van het zout is Bischofietkwaliteit,  waarmee wereldwijd de meest zuivere kwaliteit van magnesiumzout wordt aangeduid.. Door middel van solution mining wordt het uit de grond gehaald: heet water wordt in de zoutlagen gepompt waardoor het oplost en vervolgens wordt het omhoog gepompt voor verder verwerking.

Waarom komt de naam Paleo Minerals vandaan?

Het ontstaan van het meest zuivere magnesiumzout ter wereld dat gebruikt wordt voor de Paleo Minerals producten vond 250 miljoen jaar geleden plaats in het tijdperk dat het Paleozoïcum heeft. De naam Paleo Minerals verwijst naar dit tijdperk waarmee wordt aangeduid dat het hier om magnesiumzout producten gaat waarvoor zout is gebruikt dat in het Paleozoïcum is ontstaan en daarmee verwijst de naam dus naar het zuiverste zout uit oerzeeën.

Waar zijn Paleo Minerals magnesiumzout producten te koop?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanschaffen van Paleo Minerals magnesiumzout producten:

  • Via de site Paleo4You.com
  • Via verkooppunten in uw regio. Neem contact met ons op.
  • Via websites die Paleo Minerals magnesiumzout producten verkopen.
  • Via uw behandelaar

Is het normaal dat ik een tintelend gevoel krijg bij het aanbrengen van Paleo Minerals magnesiumolie of gel en hoe kan dat komen?

Sommige mensen met een gevoelige huid kunnen een tintelend gevoel ervaren of een lichte irritatie op de plaats waar de olie of gel is aangebracht als gevolg van de hoge concentratie zout. Dat is volkomen onschadelijk en kan verschillende redenen hebben zoals de hoeveelheid die is aangebracht en de plaats waar het wordt aangebracht op het lichaam.

Verdunnen tot een 1:1 oplossing met bronwater kan dit effect verminderen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Meestal wordt het tintelende effect minderen na meerdere keren aanbrengen.

Een andere mogelijkheid is om magnesium badflakes te gebruiken voor voetenbaden of een vol bad wat bij een gevoelige of kapotte huid als prettiger wordt ervaren.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen om Paleo Minerals magnesiumzout producten te gebruiken?

Vermijd Paleo Minerals olie en gel in de buurt van gevoelige slijmvliezen zoals de ogen en de neus. Dit heeft vooral te maken met de hoge concentratie van het zout want alle cellen hebben magnesium nodig voor een goed fuctioneren, ook oogcellen. Er zijn inmiddels studies bekend waarbij hetzelfde zuivere magnesiumzout als het magnesiumchloride dat wordt gebruikt voor Paleo Minerals, wordt ingezet bij problemen aan het hoornvlies. Vanwege de hoge concentratie zout in Paleo Minerals spray en gel worden deze producten echter afgeraden hiervoor.

Alhoewel magnesiumolie of gel reinigend en helend werkt op wondjes kan het door de hoge concentratie zout onprettig zijn om het op wondjes of een kapotte huid aan te brengen. Voor gebruik bij eczeem, psoriasis of acne kan het beste gestart worden met baden tot de huid dicht is en minder gevoelig voor de hoge concentratie van magnesiumchloride in de olie en gel.

Moet ik het magnesiumzout afwassen of douchen na gebruik?

Afwassen van de magnesiumolie of gel na gebruik hangt van je persoonlijke voorkeur af. Het hangt ook af van de hoeveelheid die is aangebracht en waar. Na circa 20 minuten heeft het zout zijn werk gedaan en kan het zonder problemen worden afgewassen als dat gewenst is.

Is er een maximale dagelijkse limiet voor het gebruik van Paleo Minerals magnesiumzout op de huid?

Nee. De huid heeft het unieke vermogen om de opname zelf te reguleren waardoor angst voor overdosering niet nodig is.

Waarom worden orale magnesiumsupplementen zo moeilijk opgenomen door veel mensen?

Als er grotere hoeveelheden orale magnesiumsupplementen worden ingenomen dan kan dat een laxerend effect veroorzaken bij veel mensen. Daardoor wordt de transporttijd verkort door het maagdarmkanaal en gaat de algehele opname naar beneden. Als grotere hoeveelheden van magnesium  in één keer worden ingemomen dan wordt een kleiner deel van het magnesium opgenomen. Daarnaast is het zo dat veel magnesium vormen die verkocht worden voor het aanvullen van de magnesiumspiegel via tabletten niet effectief zijn omdat ze slecht worden opgenomen. Het vermogen om magnesiumsupplementen goed op te nemen hangt af van de oplosbaarheid in water van de magnesiumvorm die is gebruikt voor het supplement. De oplosbaarheid van magnesiumchloride in water is zeer groot.

Welke orale supplementen worden dan zo slecht opgenomen via het maagdarmkanaal?

De meest verkochte vorm die wordt toegepast in magnesiumsupplementen is magnesiumoxide. Magnesiumoxide is zeer slecht oplosbaar in water en vanuit wetenschappelijk onderzoek is dan ook bekend dat het slecht voor 4% wordt opgenomen via het maagdarmkanaal. Dat betekent dus dat magnesium oxide een magnesiumvorm is die niet geschikt is om de magnesiumspiegel in het lichaam aan te vullen. Het is een erg goedkope grondstof en daarom dus wel interessant voor bedrijven die wel weten dat het magnesiumtekort groot is bij mensen en gebruik willen maken van de behoefte bij mensen om de magnesiumspiegel aan te vullen. Hetzelfde geldt voor magnesiumhydroxide. Een andere vorm die veel wordt gebruikt voor magnesiumsupplementen is magnesiumcitraat. Deze vorm is wel veel beter oplosbaar in water als magnesiumoxide maar nog steeds niet de best in wateroplosbare vorm. Magnesiumchloride heeft de hoogste oplosbaarheid in water. De oplosbaarheid van magnesiumchloride in water is meer dan 2,5 zo groot als de oplosbaarheid van magnesiumcitraat.

Helpt het als ik meer inneem van de supplementen die ik gebruik?

Als er grotere hoeveelheden orale magnesiumsupplementen worden ingenomen dan kan dat een laxerend effect veroorzaken bij veel mensen waardoor er diarree kan ontstaan. Daardoor wordt de transporttijd verkort door het maagdarmkanaal en gaat de algehele opname naar beneden van magnesium en andere voedingsstoffen. Als grotere hoeveelheden van magnesium  in één keer worden ingemomen dan wordt een kleiner deel van het magnesium opgenomen. Meer innemen is dan dus geen effectieve manier om de magnesiumspiegel in het lichaam te verhogen.

Hoe weet ik zeker dat voor Paleo Minerals magnesiumproducten daadwerkelijk het zuiverste zout wordt gebruikt?

Paleo Minerals magnesium producten dragen het keurmerk ‘Original Human Application Quality”.

Human Appliction Quality

Dit keurmerk wordt gewaarborgd met testen op de kwaliteit van het magnesium door een onafhankelijk laboratorium. Op deze wijze wordt gewaarborgd dat voor Paleo Minerals magnesium producten daadwerkelijk het meest zuivere magnesiumzout wordt gebruikt dat geschikt is voor toepassing bij de mens. De kwaliteitstesten voor de borging van het Human Application Quality  keurmerk zijn beschikbaar en opvraagbaar. Als u meer wilt weten over de Human Application Quality van Paleo Minerals magnesium producten vraagt u dan informatie op via het contactformulier.

Moet ik nog orale magnesiumsupplementen nemen als ik al Paleo Minerals magnesiumzout topisch gebruik?

Dat is een persoonlijke keus en hangt ook af van hoe goed of slecht orale supplementen individueel verdragen worden. Paleo Minerals topische toepassing van magnesium biedt een goed alternatief voor degenen die tabletten niet prettig vinden of verdragen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u via een klik op dit contactformulier extra informatie aanvragen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search